Koledar dogodkov

Dogodek: Izzivi lokalnega vodnika v Baški Grapi

Datum: 21.02.2017
Ura: 18:00

Kraj: Podbrdo

Prostori Društva Baška dediščina, Podbrdo

DRUŠTVO REGIONALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE in DRUŠTVO BAŠKA DEDIŠČINA vabita v torek 21. 2. 2017 ob 18.00 uri v Podbrdo v prostore Društva Baška dediščina (nad marketom) na prireditev ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov: IZZIVI LOKALNEGA VODNIKA V BAŠKI GRAPI.
 

  • ALENKA ZGAGA,

lokalna turistična vodnica

gost

  • TOMAŽ HUMAR,

najmlajši Zemljan, ki je s kolesom prepotoval svet;
209 dni, 28.968 km, povprečna hitrost 16,9 km / h
 
 
Društvo Regionalnih turističnih vodnikov Slovenije je član Svetovnega združenja društev turističnih vodnikov WFTGA (www.wftga.org ), ki je bilo ustanovljeno 21. februarja leta 1985. Zato na ta dan obeležujemo dan turističnih vodnikov, katerega namen je širši domači javnosti predstaviti vlogo turističnega vodnika kot predstavnika področja/regije/mesta, pa tudi seznaniti domačine z  lepotami in vrednotami domačega kraja.
Generalna skupščina Združenih narodov je 4. decembra 2015 sprejela resolucijo, pa kateri je prejeto, v decembru 2016  izbrala letošnje leto za mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj. S tem spodbuja k boljšemu razumevanju in povečanemu spoštovanju različnih kultur. Osnova vsakega zdravega trajnostnega razvoja je namreč delo lokalnega prebivalstva (turističnega vodnika), kar pomeni, da je sestavni del trajnostnega razvoja  človek.

Društvo Baška dediščina
Stržišče 28
5243 Podbrdo
E: drustvobaskadediscina@gmail.com
W: www.drustvobaskadediscina.nvoplanota.si
www.tpnasvojizemlji.si
F:www.facebook.com/DrustvoBaskadediscina/

< Ogled celotnega koledarja dogodkov