Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert skupine Same babe

Datum: 17.03.2017
Ura: 22:00

Kraj: Tolmin

MMC MinK, Tolmin

Zveza MinK vabi na koncert skupine Same babe, ki se bo v MMC MinKu odvil v petek, 17. marca ob 22. uri.

Zasedba je nastala spomladi 2003, da bi sodelovala na literarni večerji, posvečeni pesniku Janezu Menartu. Nastopila je na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih v Sloveniji in izdala tri albume: zgoščenko uglasbene poezije Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (2007), ploščo Terezijanske (2011), na kateri je predstavila avtorske pesmi, svoje videnje ljudskih pesmi in uglasbitev priznanih slovenskih pesnikov (Kajetan Kovič, Frane Milčinski – Ježek) ter avtorski album Dobri možje (2014). Od zadnjega albuma dalje pa skupina ustvarja v razširjeni šestčlanski zasedbi, kar ji je omogočilo bistveno razširiti svojo zvočno sliko – vse od intimnih a cappella vložkov pa do polnokrvnega rocka in funka. Ne umanjka niti norija s pleh muziko!

Člani zasedbe: Miha Nemanič (vokal, ustna harmonika, tolkala), Marko Voljč (vokal, trobenta, ukulele, tolkala), Marko Jelovšek (vokal, kontrabas, kitara), Uroš Buh (vokal, bobni), Matjaž Ugovšek – Ugo (vokal, kitare), Viki Baba (vokal, kitara)
Gostja: Maja Predatoria (vokal)

"Same babe so pač dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila nekam med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski punk. Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično!" (Jure Longyka, Val 202)


Več info: https://www.facebook.com/events/1848325425455842/
 

MMC MinK
Gregorčičeva 2
SI- 5220 Tolmin
http://www.mmcmink.org/

< Ogled celotnega koledarja dogodkov