Hiša Franko

Poglej na zemljevidu

Hiša Franko, članica Kobariškega gastronomskega kroga, jemlje iz okolja v katerem živi in dela.

Hiša Franko, članica Kobariškega gastronomskega kroga, kot modrec in umetnik umaknjena v tišino pogorij Stola, krade preteklosti in hkrati ponuja prihodnost.

Jemlje iz okolja v katerem živi in dela; tako ustvarja novo kulturo, nov mejnik zgodovine.

Urnik:

Sreda - petek: od 19.00 do 23.00 ure (zadnje naročilo ob 22.00 uri)
Sobota in nedelja: od 12.00 do 15.00 ure (zadnje naročilo ob 14.30), in od 19.00 do 23.00 ure (zadnje naročilo ob 22.00)
Zaprto: ponedeljek, torek 

Dosežki Hiše Franko:


Več o Hiši Franko:

Hiša Franko slovi po Anini avtorski kuhinji, močno navezani na lokalne sestavine - mlečni izdelki, jagnjetina, divjačina, gobe v njihovem letnem času, divje trave, cvetlice in zelišča, postrvi. Jedi so zabavne, barvite in lahkotne.
V Hiši Franko najdemo sirno klet, kjer zorijo tolminski siri vse do njihovega četrtega leta starosti; vinsko klet, kjer Valter hrani najboljše, kar premore slovensko vinsko tržišče; bogate so tudi police z domačimi marmeladami in lokalnim medom, za hišo pa se razteza mogočen zeliščno-zelenjavni vrt. V toplejših mesecih se odpre steklena vrtna terasa, mizice so pogrnjene tudi ob živahnem potočku s pogledom na mogočen Krn. Hiša je samo 1 km oddaljena od prvih plaž na Nadiži in je čudovito izhodišče za vse mogoče pohode in sprehode ali kolesarske izlete.

Hiša Franko
Staro selo 1
SI - 5222 Kobarid
T: 05 389 41 20
F: 05 389 41 29
E: info@hisafranko.com
W: www.hisafranko.com
www.facebook.com/hisa.franko